Antena Căutare

"Inamicul public Nr. 1", teroristul Abu Qatada a fost eliberat

Islamistul Abu Qatada, mana dreapta a fostului "seic al terorii" Osama bin Laden in Europa, a fost eliberat din inchisoarea de maxima securitate Long Lartin de autoritatile britanice, in conformitate cu legea europeana pentru drepturile omului.

In varsta de 51 de ani, Abu Qatada, care s-a luptat sa evite extradarea in tara sa (Iordania) a fost pus sub arest la domiciliu si va fi nevoit sa poarte o bratara electronica speciala. De asemenea, teroristul nu are voie sa intre in nici o moschee si nu va avea acces la Internet sau la altfel de mijloc de comunicare electronica.

Mai mult, iordanianul are interdictie sa se intalneasca cu 27 de persoane, printre care si nou lider Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri.

Autoritatile britanice au anuntat ca vor utiliza toate mijloacele pentru a-l extrada pe Qatada, acuzat, judecat si condamanat in absenta, in Iordania, in doua cazuri de terorism.

Justitia britanica a ordonat eliberarea conditionata a iordanianului in urma unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care s-a pronuntat impotriva extradarii lui Qatada in Iordania.

CEDO a motivat ca extradarea sa ii incalca dreptul la un proces echitabil in Iordania, din cauza probelor obtinute sub tortura care ar putea fi folosite impotriva sa.

Foto: Intactimages / EPA

Bulgaria renunta la ratificarea acordului ACTA... UK: O familie cu 10 copii a primit o casa de la stat, dupa ce a refuzat mai multe in prealabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x