Antena Căutare

Inca un atac rasist si antiromanesc din Franta: Dinozaurul tigan, recent descoperit, seamana cu "verii" din Romania

Francezii au botezat un dinozaur descoperit recent "dinozaurul tigan", pentru ca seamana cu "verii" sai din Romania. In sud-vestul Frantei, paleontologii au descoperit un dinozaur care apartine unei specii nou-descoperite de dinozauri din familia titanozaurilor, alte trei genuri fiind descoperite in alte situri din Europa.

Atunci cand a venit vorba sa-l boteze, francezii au ales sa-i spuna "dinozaurul tigan", intrucat exista multe elemente similare "varului" sau descoperit in Romania, conform Agerpres.

"Am gasit mai bine de 70% din scheletul animalului, insa din pacate nu şi craniul. Vom putea sa realizam o reconstituire fidela. Acest dinozaur ierbivor are dinti mici, cilindrici, masura 12 metri lungime şi avea o constitutie zvelta", a precizat Geraldine Garcia de la Universitatea din Poitiers, care a efectuat cercetarile in colaborare cu Institutul regal de ştiinte naturale din Bruxelles.

"Atsinganosaurus velauciensis" (dinozaurul tigan) are o vechime estimata la 75 de milioane de ani.

Citeste si Jurnalul!

Francois Hollande: “Grecia inca trebuie sa isi demonstreze credibilitatea in privinta angajamentelor luate”... Explozie violenta la cea mai mare rafinarie din Venezuela: 19 morti si 53 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x