Antena Căutare

Inca un pas pentru un nou drum al gazelor: Azerbaidjan, Georgia si Romania au infiintat compania de proiect AGRI

Compania mixta, care se va ocupa de dezvoltarea proiectului AGRI, s-a infiintat pe 21 ianuarie 2011, fiind inregistrata in Romania, potrivit unei informatii obtinute de HotNews.ro de la Ministerul Economiei.

AGRI LNG Project Company va elabora studiul de fezabilitate pentru proiectul AGRI, prin care vor fi aduse gaze naturale catre Europa, pe ruta Azerbaijan-Georgia-Romania. Potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei, studiul de fezabilitate va fi elaborat de catre castigatorul licitatiei organizate in acest scop.

Dupa inregistrarea companiei la Registrul Comertului, un alt pas este aprobarea de catre Comisia Europeana a documentatiei pentru obtinerea unei finantari a studiului de fezabilitate si includerea acestuia pe lista proiectelor energetice prioritare ale UE.

In afara de Nabucco, un alt proiect la care va participa Romania pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze este AGRI, prin care vor fi aduse gaze naturale catre Europa, pe ruta Azerbaijan-Georgia-Romania. Potrivit Ministerului Economiei, Comisia Europeana a "receptionat pozitiv" posibilitatea includerii AGRI pe lista proiectelor prioritare care ar urma sa fie finantate de UE.

Tot articolul, pe Hotnews

Foto: Stratfor

Politician italian: "Este mai usor sa educi un caine decat un rom"... IMAGINI SOCANTE! Trei masini capcana au fost detonate in Irak...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x