Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00iUmor extraViral

Incendii puternice în Franța! Turiștii stațiunilor afectate au fost evacuați! Iată regiunile aflate în pericol

În sudul Franței au izbucnit luni mai multe incendii care au fost întețite de rafalele puternice de vânt în urma cărora, mulțimi de oameni au fost evacuate.

pexels.com

pexels.com

În sudul Franței au izbucnit luni mai multe incendii care au fost întețite de rafalele puternice de vânt în urma cărora mulțimi de oameni au fost evacuate.

Incendiile au izbucnit aproape de orașul Perpignan,unde peste 2.500 de turişti au fost evacuaţi din campinguri, potrivit AFP.

Nicio persoană nu a fost rănită în staţiunea balneară Argeles-sur-Mer, potrivit prefecturii, care a indicat în timpul serii că turiştii evacuaţi au fost informaţi prin intermediul unei aplicaţii, iar în prezent pot reveni la locurile de cazare.

Incendiul de la Argeles-sur-Mer, de origine necunoscută, s-a declanşat la începutul după-amiezii, alimentat de rafale de peste 70 km/h. Focul ''este sub control la această oră'', potrivit aceleiaşi surse. Pentru stingerea incendiului, au fost mobilizate patru aeronave-bombardier cu apă.


Pompierii au înregistrat ''nu mai puţin de 11 focare de incendiu''.

Stațiunea Argeles-sur-Mer, este deseori supranumită ''capitala campingului'' Aici populația creşte în perioada verii de la 10.000 la 15.000 de persoane.


Incendiul, care a cuprins un drum ce duce către mare, s-a declanşat într-un zonă cu vegetaţie alcătuită din tufişuri, a precizat edilul localităţii, Antoine Parra, circulaţia autovehiculelor fiind sistată în regiune.

La circa 90 de kilometri nord, în departamentul vecin Aude, circa 300 de hectare de pădure şi de vegetaţie au început să fumege în cursul zilei.

"Incendiul a fost limitat, dar a rămas activ", iar 300 de pompieri rămân mobilizaţi, a indicat departamentul pentru stingerea incendiilor în jurul orei locale 20:00 (18:00 GMT).

Nu există răniţi şi nicio locuinţă nu se află în pericol imediat, a precizat aceeaşi sursă. Ca măsură de precauţie, persoanelor cazate într-un camping din regiune, Le Pinada, le-a fost restricţionată intrarea în zonă.


Temperaturile caniculare înregistrate în luna iunie, neobişnuite pentru această perioadă a anului, precum şi vegetaţia uscată reprezintă cauzele declanşării numărului mare de incendii.

(sursa: AGERPRES)