Antena Căutare

Incendiu de vegetație pe insula greacă Evia. Peste 120 de pompieri încearcă să stingă focul

Incendiu masiv pe insula greacă Evia, vânturi puternice au distrus suprafețe imense de pădure. Autoritățile s-au pregătit să evacueze două sate aflate în calea flăcărilor.

Incendiu masiv pe insula greacă Evia, vânturi puternice au distrus suprafețe imense de pădure. Autoritățile s-au pregătit să evacueze două sate aflate în calea flăcărilor.

Peste 120 de pompieri, ajutați de elicoptere și alte aeronave au încercat să stingă focurile din Evia, a doua cea mai mare insulă din Grecia, unde a fost evacuată o mănăstire. Focul a generat un fum gros care a ajuns până în capital Greciei, Atena, aflată la 100 de kilometri.

Focurile necontrolate ard în patru regiuni din Grecia, iar pompierii au fost chemați să stingă 182 de incendii în ultimele zile. Nu au fost raportate victime și se așteaptă ca vânturile să se reducă în intensitate.

Grecia se confruntă în fiecare an cu incendii de vegetație în lunile uscate ale verii, autoritățile au avertizat cetățenii cu privire la riscul de incendii.

De asemenea, și Ministerul Afacerilor Externe din România a informat cetățenii români cu privire la incendiile din Grecia. Zonele cu risc ridicat de incendii de vegetație sunt : Attica, Insula Evia, Korinthia, Argolida, Viotia, Insulele Sporade, Evros, Insula Limnos, Insula Skyros.

Iranul speră ca Marea Britanie să elibereze ”în curând” petrolierul Grace 1, în urma unui schimb de documente... Evacuări în urma unui important incendiu de vegetaţie pe Insula greacă Evia; fumul a ajuns la Atena...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x