Antena Căutare

Începe ofensiva! Kurzii vor să recucerească orașul Sinjar

Forţe kurde, susţinute de coaliţia antijihadistă occidentală, au lansat o ofensivă cu scopul de a cuceri oraşul irakian Sinjar de la Statul Islamic, preluarea controlului asupra regiunii reprezentând o etapă majoră în fărâmiţarea "califatului" proclamat de gruparea extremistă

Forţe kurde, susţinute de coaliţia antijihadistă occidentală, au lansat o ofensivă cu scopul de a cuceri oraşul irakian Sinjar de la Statul Islamic, preluarea controlului asupra regiunii reprezentând o etapă majoră în fărâmiţarea "califatului" proclamat de gruparea extremistă.

Artera rutieră care traversează Sinjarul leagă Mosulul de celelalte oraşe cucerite de către jihadişti din cadrul SI.

Acelaşi drum reprezintă totodată calea de aprovizionare a celor aproximativ 1,5 milioane de persoane care locuiesc în continuare la Mosul, unde preţurile cresc şi în care activişti denunţă o foamete.

"Recucerirea oraşului Sinjar nu este importantă doar ca o victorie morală. Cucerirea liniilor de aprovizionare este extrem de critică în viitoare confruntări armate", declară pentru CNN locotenent-generlul Mark Hertling, un analist militar.

Cercetătorii britanici au realizat un experiment inedit! Cum va arăta prințul George la maturitate... ALERTĂ în Franța: Cel puțin 30 de morți în urma unor atacuri teroriste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x