INCERTITUDINE pentru următoarea ediție Eurovision! Ce s-ar putea întâmpla cu evenimentul

 

Organizarea următoarei ediții a concursului muzical Eurovision în Israel ar putea fi împiedicată din cauza unei propuneri de a separa compania Israel Public Broadcasting Corporation, cu care organizatorii evenimentului urmau să colaboreze pentru viitorul show. Prim-ministrul din această țară, Benjamin Netanyahu, a promis, însă, că acest stat nu va interveni în buna desfășurare a competiției.  

European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul muzical Eurovision, a publicat recent o scrisoare în care susține că această propunere de fracturare a companiei, făcută de Netanyahu, ar putea avea consecințe grave în ceea ce privește competiția.

EBU l-a avertizat pe Benjamin Netanyahu că planurile sale ar putea rezulta în revocarea calității de membru a Israelului în organizație – ceea ce ar duce la pierderea dreptului țării de a organiza următoarea ediție a evenimentului.

„Guvernul analizează posibilitatea de a lăsa la locul ei legea cu privire la fracturarea corporației. Însă, dacă Înalta Curte de Justiție va decide să permit amendamentul 8 pentru a împărți corporația, va fi emis un ordin temporar de amânare a acestei fracturări timp de un an sau un an și jumătate, astfel încât Israelul să poată găzdui concursul Eurovision”, a transmis Benjamin Netanyahu.

Potrivit unui site al fanilor Eurovision, ar exista posibilitatea ca următoarea ediție a evenimentuluim să fie găzduită de Austria, dacă Israelul nu va reuși să facă acest lucru.   

Israel a obținut dreptul de a găzdui Eurovision în luna mai, când ediția din acest an a concursului a fost câștigată de reprezentanta acestei țări, Netta, cu melodia „Toy”.

Eurovision Song Contest este cea mai longevivă competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a concursului a avut loc în 1956, la Lugano, Elveţia.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe