India - Carantina, prelungită până pe 3 mai. Modi este convins că a acţionat mai eficient decât alte ţări

Prim-ministrul Narendra Modi a anunţat marţi că India va rămâne în carantină până pe 3 mai şi că vor fi impuse măsuri mai stricte pentru următoarea săptămână, relatează BBC.

Modi le-a mulţumit oamenilor că au salvat India de coronavirus şi a făcut apel la cetăţeni să respecte în continuare măsurile de izolare.

A recunoscut că mulţi înfruntă dificultăţi, „dar toţi aţi făcut asta pentru naţiune ca un soldat disciplinat”.

Prim-ministrul a declarat că în următoarea săptămână este posibil să fie luate măsuri mai stricte pentru a evita răspândirea coronavirusului în noi regiuni.

„Noi focare vor provoca mai multe probleme pentru India. Din acest motiv trebuie să fim foarte stricţi în următoarea săptămână”, a declarat el.

Modi a precizat că, după asta, este posibil să fie relaxate măsurile de izolare în zone care nu raportează noi focare. El este de părere că India a răspuns mai bine la această criză decât alte ţări.

„Am început să verificăm pasagerii internaţionali chiar dinainte să existe vreun caz în ţară. Am anunţat o carantină de 21 de zile când aveam mai puţin de 500 de cazuri. Distanţarea socială şi carantina au ajutat cu adevărat. Decizia pare foarte costisitoare din punct de vedere economic, dar nu poate exista un preţ pentru vieţile indienilor”, a subliniat Modi.

Guvernul va emite miercuri instrucţiunile detaliate.

Experţii spun că India, ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, nu pare a fi foarte afectată încă, dar atrag atenţia asupra numărului redus de testări. Au existat critici şi privind modul în care a fost implementată carantina - zeci de mii de muncitori imigranţi au părăsit oraşele, foarte probabil ducând boala în zonele rurale.

Pakistan, ţară vecină, a înregistrat peste 5.700 de cazuri de Covid-19 şi autorităţile au anunţat că graniţele vor rămâne închise încă două săptămâni. În Bangladesh a fost înregistrată cea mai mare creştere de cazuri, 182 în 24 de ore, iar Sri Lanka a raportat 217 îmbolnăviri, în timp ce Nepal, doar 13.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului, în decembrie 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate 1,9 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 116.000 de decese. Peste 440.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.

Sursa : news.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri