Antena Căutare

Indonezie trimite 210 tone de deșeuri înapoi în Australia

Autoritățile indoneze au anunțat că vor trimite 210 tone de deșeuri în Australia, țara lor de origine, în contextul în care statele din Asia de Sud-Est îşi multiplică acest tip de operaţiuni din dorinţa de a nu mai fi gropile de gunoi ale ţărilor occidentale.

Autoritățile indoneze au anunțat că vor trimite 210 tone de deșeuri în Australia, țara lor de origine, în contextul în care statele din Asia de Sud-Est îşi multiplică acest tip de operaţiuni din dorinţa de a nu mai fi gropile de gunoi ale ţărilor occidentale.

Autoritățile indoneziene au descoperit în cele opt containere trimise din Australia sticle de plastic, ambalaje, scutece uzate, deșeuri electronice și cutii de conserve.

Ministerul Mediului a recomandat ca „deșeurile să fie reexportate”.

Decizia ''a fost luată pentru a proteja oamenii şi mediul din Indonezia, în special din provincia Java de Est'', de deşeurile toxice şi periculoase, a declarat ministerul.

În luna iunie, Jakarta a trimis înapoi cinci containere cu deşeuri provenite din Statele Unite, declarând că nu doresc să servească drept groapa de gunoi a Occidentului. Alte 49 de containere sunt în aşteptare pe insula indoneziană Batam şi urmează să fie reexpediate în Statele Unite, Australia, Franţa, Germania şi Hong Kong.

Exportatorul deșeurilor este compania australiană Oceanic Multitrading, care lucrează în colaborare cu societatea indoneziană MDI, care fabrică hârtie şi carton reciclat, au indicat autorităţile.

Jean-Claude Juncker va audia candidaţii propuşi de România şi Estonia pentru posturile de comisar european deţinute de C... Liderul laburist Jeremy Corbyn a anunţat că partidul său va susţine rămânerea Regatului Unit în UE în cazul unui nou ref...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x