Căutare Live

Infernul de la Catedrala Notre Dame în imagini devastatoare! Emmanuel Macron: "Catedrala Notre Dame din Paris este istoria noastră, este literatura noastră, este templul nostru"

Flăcările uriașe au mistruit luni seara catedrala Notre Dame din Paris, unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate obiective turistice mondiale, dar și un simbol al arhitecturii gotice și al creștinității, provocând o pierdere inimaginanilă pentru Franța și pentru întreaga lume.

Lacrimi amare, durere, rugăciuni și peste 850 de ani de istorie distruse sub privirile îngrozite ale unei lumi întregi! Imagini apocaliptice cu Catedrala Notre Dame în flăcări. Omenirea a înlemnit la vederea acestui infern care s-a năpustit peste simbolul creștinătății în Săptămâna Mare a catolicilor

Flăcările uriașe au mistruit luni seara catedrala Notre Dame din Paris, unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate obiective turistice mondiale, dar și un simbol al arhitecturii gotice și al creștinătății, provocând o pierdere inimaginabilă atât pentru Franța, cât și pentru întreaga lume.

După o oră în care flăcările au mistuit unul dintre cele mai mari simboluri culturale și religioase ale Europei, turla centrală a Catedralei de la Notre Dame împreună cu acoperișul s-au prăbușit sub privirile neputincioase a milioane de oameni, pompieri și autorități care nu au putut lupta îndeajuns cu focul pentru a opri o catastrofă pe plan mondial. Cu o vechime de aproape 1000 de ani, ieri, 15 aprilie 2019, a fost distrus unul dintre cele mai frumoase și mai vizitate obiective turistice ale lumii. Mii de oameni de toate vârstele au plâns și au recitat imnuri religioase în jurul Catedralei, rugându-se pentru salvarea ei.

O catastrofă mondială căreia s-au alăturat conducători din toată lumea, exprimând regretele și rugăciunea îndreptată către poporul francez și către suferința a milioane de oameni profund afectați de aceastră tragedie.

Președintele Emamnuel Macron a declarat că "Vom reconstrui Catedrala notre Dame. Notre Dame este catedrala tuturor francezilor, chiar și a celor care nu au fost niciodată aici. Ce a fost mai rău a fost evitat, chiar și atunci când bătălia nu a fost câștigată în totalitate. Următoarele ore vor fi dificile, însă datorită curajului pompierilor, cele două turle și fațada Catedralei au fost salvate. "Catedrala Notre Dame din Paris este istoria noastră, este literatura noastră, este templul nostru. Este locul unde am trăit cele mai frumoase și importante momente, începând cu războaie, pâna la epidemii și manifestații uriașe. Catedrala notre Dame este epicentrul vieții noastre.", potrivit cnn.com

În imaginile de mai jos, se poate observa apogeul suferinței în care istoria unei lumi arde din temelii:

Era pe cale să își sărute soțul la nunta lor, când a apărut încă o mireasă! Fosta iubită a mirelui s-a așezat în genunch... „Este o tristețe totală”. Cum arată Notre Dame după incendiul devastator. Ce promite Macron - Foto...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri