Informația momentului! Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie începând cu anul viitor

După o noapte de negocieri şi o reuniune matinală, şeful executivul european a anunţat că a ajuns la un acord cu premierul Theresa May.

După o noapte de negocieri şi o reuniune matinală, şeful executivul european a anunţat că a ajuns la un acord cu premierul Theresa May.

Jean Claude Juncker a numit acordul un compromis dar s-a declarat mulţumit de rezultat. Un obstacol major în cadrul negocierilor, între Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord nu va exista o frontieră fizică.

Premierul britanic, Theresay May a declarat că 3 milioane de cetăţeni europeni stabiliţi în Marea Britanie vor beneficia de aceleaşi drepturi precum britanicii. Adică aceştia vor avea dreptul de a locui, de a munci şi dreptul la studiu în Regatul Unit. Așadar, românii care se află deja in Marea Britanie îşi vor păstra beneficiile dobândite în calitate de cetăţeni europeni şi din 2019, fără ca nimic să se schimbe.

Comisia Europeană a semnalat că de aceleaşi beneficii vor avea parte şi britanicii stabiliţi în cele 27 de ţări, membre ale Uniunii Europene.

Pe agenda discuţiilor s-a numărat şi decizia în ceea ce priveşte implementarea unei frontiere la graniţa dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

Theresa May a precizat însă că nu va fi una fizică - care ar presupune puncte de control și controale vamale între cele două provincii ci doar una care să marcheze pătrunderea pe un alt teritoriu.

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Junker şi Theresa May au ajuns, de asmenea, la un acord în ceea ce priveşte factura Brexitului.

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri