Antena Căutare

Informatii din conturile bancare a 2.000 de personalitati, pe WikiLeaks

Un fost bancher elvetian ameninta cu publicarea unor informatii financiare secrete. Acesta intentioneaza sa furnizeze reprezentantilor WikiLeaks date referitoare la conturile bancare a 2.000 de persoane publice, informeaza BBC News.

Informatia, care nu a fost inca postata pe internet, a fost stocata pe doua CD-uri si urmeaza sa ajunga in posesia reprezentantilor WikiLeaks in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc la Londra.

Rudolf Elmer, care a mai oferit si in trecut informatii site-ului WikiLeaks, a fost concediat de banca Julius Baer in 2002. El urmeaza sa apara in fata magistratilor elvetieni pentru incalcarea regulilor institutiei bancare.

Potrivit publicatiei elvetiene Der Sonntag, Elmer a declarat ca datele nu vor fi publicate imediat pe WikiLeaks, ci vor fi supuse unui proces de analizare. Elvetianul a precizat ca datele provin de la trei institutii bancare, inclusiv de la cea la care a lucrat si includ informatii despre conturile bancare a 40 de politicieni.

Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a publicat un set de peste 250.000 de note diplomatice. Actiunea este considerata "un atac la adresa comunitatii internationale" de catre Departamentul de Stat american.

Sursa: Antena3

Egipt: S-a stropit cu benzina si si-a dat foc in fata Parlamentului... Premierul tunisian, asteptat sa anunte noul guvern de uniune nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x