Antena Căutare

Informatorii care au ajutat la uciderea lui Bin Laden, arestati in Pakistan

Cinci informatorii pakistanezi ai CIA, care au ajutat la uciderea lui Osama bin Laden, au fost arestati de agentia militara de informatii din Pakistan, anunta oficiali americani, citati de New York Times.

Informatorii, printre care si un maior al armatei pakistaneze, ar fi copiat numerele de inmatriculare ale masinilor ce vizitau complexul rezidential in care locuia Osama bin Laden in Abbottabad, in saptamanile dinaintea raidului.

Soarta informatorilor arestati este inca neclara, desi responsabili americani sustin ca directorul CIA, Leon E. Panetta, a abordat subiectul cand a mers saptamana trecuta la Islamabad, pentru a se intalni cu ofiteri militari si de spionaj, mai scrie cotidianul american.

Husain Haqqani, ambasadorul Pakistanului in Statele Unite, a declarat, intr-un scurt interviu telefonic, ca CIA si agentia de spionaj pakistaneza "colaboreaza in termeni destul de buni impotriva amenintarilor teroriste", dar ca "nu este foarte potrivit sa intram in detalii in acest moment".

In ultimele saptamani, armata pakistaneza s-a distantat fata de serviciile de spionaj americane in lupta impotriva gruparilor militante din Pakistan. Fapt ce a enervat multa lume din SUA care a crezut ca moartea lui Osama bin Laden va "zdruncina" reteaua terorista Al Qaida, fiind o ocazie foarte buna de a slabi forta organizatiilor teroriste prin raiduri si atacuri armate cu drone, mai comenteaza jurnalistii de la New York Times.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages / EPA

Olanda are nevoie de 250.000 de muncitori imigranti, din cauza imbatranirii populatiei... Cehia s-a retras din proiectul scutului antiracheta american...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x