Antena Căutare

Ing. dr. Adrian Stoica, NASA: "La masuratorile facute in cazul prinderii lui Bin Laden a trebuit sa traduc toate datele in sistemul metric”

Datorita tehnologiei dezvoltate de inginerul roman Adrian Stoica, Bin Laden a fost prins. Omul de stiinta roman povesteste cum s-au facut  verificarile privitoare la inaltimea acestuia cu tehnologia sa, acest lucru fiind facut inainte ca faimosul terorist sa fie capturat.

"Sunt cel care a propus folosirea umbrei ca modalitate de a extrage informatii despre mersul unei persoane . Aceasta intra in categoria biometriei, a tehnicilor de recunoastere a persoanelor. Insa trebuie sa avem deja inregistrari, sa stim deja cum merge acel individ vizat. Sau din alt punct de vedere: ai o mica secventa cu mersul unei anumite persoane , nu stim cine este, dar se poate vedea ca acea persoana este in alta parte pentru ca sunt indicii comune, o anume similaritate. Si atunci, daca ti se pare suspect traseul sau, mergi si identifici. S-au facut studii pentru observatii pe orizontala, din lateral, dar pe spatii largi se pot face de sus, dintr-un avion, dintr-un balon sau dintr-un satelit. Trebuie ca rezolutia sa fie suficient de buna sa se poata vedea. Practic satelitii care sunt in clipa de fata se rotesc si nu stau tot timpul deasupra aceluiasi punct pe pamant. Si atunci, ca sa fie utila chestia asta, ai o vedere deasupra unui spatiu doar pentru cateva minute. Biometria este analiza anumitor caracteristici ale individului. Daca incearca sa isi schimbe forma, sa spunem ca mascheaza printr-un anumit tip de imbracaminte, parul intr-un anumit mod, mustata,isi poate schimba fizionomia, insa el va merge la fel. Insa exista metode de a schimba si modalitatea de a se deplasa a persoanei respective. Armata republicana irlandeza a inventat mersul cu o pietricica in pantof. Cand mergi cu asa ceva in incaltaminte, de obicei calci altfel. Chinezii au inventat ceva mult mai ieftin : se cheama vin. Dupa cateva pahare, omul merge putin diferit si nu e necesar sa puna o piatra in pantof. Evident, orice tehnologie poate fi fentata”.

CITESTE mai multe in Jurnalul National!

Papa Benedict, in Liban: Popoarele din Orientul Mijlociu sa renunte la razbunare si la violente ... Statele Unite isi evacueaza personalul diplomatic din Tunisia si Sudan ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x