Antena Căutare

Alerta in Orientul Mijlociu! Iranul continua sa isi extinda programul nuclear

Teheranul continua sa-si extinda programul nuclear, in ciuda sanctiunilor internationale. Informatia va fi publicata in raportul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica.

Alerta in Orientul Mijlociu! Iranul continua sa isi extinda programul nuclear
| EPA / Intact Images

Raportul AIEA releva faptul ca Iranul si-a crescut capacitatea de imbogatirea a uranului. Uraniul imbogatit este utilizat pentru producerea de electricitate sau izotopi utilizati in scopuri medicale, servind la diagnosticarea anumitor forme de cancer, dar purificat in proportie de pana la 90% el este utilizat la fabricarea armei atomice.

Informatiile vin in contextul in care Iranul incearca sa isi amelioreze imaginea internationala, gazduind in perioada 30-31 august summitul Miscarii Tarilor Nealiniate (NAM),

Inca de la izbucnirea conflictului cu Israelul, occidentalii au acuzat in nenumarate randuri ca Teheranul dezvolta un program nuclear. Acuzatiile au fost dezmintite de oficialii iranieni.

Raporturile AIEA facute publice pana acum arata ca tara continua activitatile de imbogatire a uraniului, in pofida unor sanctiuni impuse de catre Consiliul de Securitate al ONU, si ca isi extinde programul.

FOTO: EPA / Intact Images

Alerta in Amsterdam! Un avion cu 180 de pasageri ar fi fost tinta unui atac terorist ... Muncitori romani, tratati ca niste sclavi in Italia. Oamenii traiau in conditii greu de imaginat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x