Antena Căutare

Inimaginabil! La Bergamo, slujbele de înmormântare au loc cu telefoanele pe sicrie, pentru ca familiile să participe astfel la funeralii

La Bergamo, în Italia, înmormântările au loc cu telefoanele mobile aşezate pe sicrie, pentru ca rudele și familiile să poate participa astfel la slujba înmormântării.

Inimaginabil! La Bergamo, slujbele de înmormântare au loc cu telefoanele pe sicrie, pentru ca familiile să participe astfel la funeralii
La Bergamo, înmormântările au loc cu telefoanele pe sicrie

Din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemei de coronavirus, rudele celor decedați nu pot și nu au voie să-și ia bun rămas unii de la alții. Nici în spitale și nici în căminele de bătrâni.

Relatarea scrisă de ziarista italiană Francesca Borri este cutremurătoare.

Și tu ce vrei să fii când o să crești mare? O d-na doctor, cu cearcăne și riduri, a fost aleasă pentru coperta „Vanity Fair”. Cum a fost posibilă bizareria?

„La Bergamo se moare în singurătate. Tot în solitudine se petrece și înmormântarea, în timp ce un preot dă binecuvântare sicriului pe care este pus un telefon mobil, astfel încât să poată auzi ceva și familia”, a scris reportera în ziarul italian „Il Fatto quotidiano”.

Şi preoţii sunt extrem de marcaţi de durerea care se adânceşte cu fiecare zi în sufletul tuturor.

„Cunosc mulți oameni care nu au putut să-și ia bun rămas de la tatăl sau de la mama care a decedat”, spune cu întristare episcopul de Bergamo, Francesco Beschi, într-un interviu oferit recent săptămânalului Die Zeit.

Primarul oraşului Bergamo consideră că meciul Atalanta - Valencia ar fi contribuit la răspândirea rapidă a coronavirsului în nordul Italiei

Episcopul a rostit în cimitirul din Bergamo o rugăciune pentru localnicii răpuși de coronavirus, câteva mii, dar și pentru rudele lor care nu au putut să-și ia rămas bun de la cei decedați.

"Nu avem voie să-i lăsăm singuri cu durerea lor pe cei care văd cum dispar în neant cei dragi".

Număr record de decese în SUA, în ultimele 24 de ore... Mafia italiană câștigă popularitate de pe urma crizei. Oferă mâncare familiilor aflate în carantină, impunând astfel con...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x