Antena Căutare

Inlocuitorul Papei Benedict al XVI-lea va fi ales pana la Pastele Catolic. Iata cine sunt preferatii!

Demisia papei Benedict al 16-lea va lasa liber scaunul Suveranului Pontif la 28 februarie. Vaticanul a anuntat ca Biserica Catolica va avea un nou sef pana la Pastele Catolic.

Potrivit traditiei, cardinalii se vor reuni in interiorul Capelei Sixtina, unde se vor organiza doua runde de vot in fiecare zi, pana in momentul in care se va alege un nou Papa. In momentul in care decizia va fi luata, cel ales va pronunta “Accetto!” (n.r. – “Accept!”, in lb. italiana), iar in cele din urma, un cardinal va iesi la balconul Bazilicii Sfantul Petru si va anunta vestea credinciosilor, prin expresia “Habemus Papam!” (n.r. – “Avem un Papa!”, in lb. latina).

Au inceput deja si primele indiscretii in privinta numelui viitorului Papa. Unul dintre preferati este Cardinalul Peter Turkson, care este momentuan Ministrul Pontifical pentru Justitie si pace, de origine galeza. Un alt preferat este Cardinalul Francis Arinze, de origine nigeriana, precum si Marc Ouellet, originar din Canada.

Fratele Papei stia despre planurile acestuia de demisie, de cateva luni... Carnavalul de la Rio: Peste 70.000 de persoane au inceput distractia pe Sambadrom!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x