Antena Căutare

Institutul pentru Finante Internationale: Criza datoriilor se va estinde daca Europa si FMI nu actioneaza rapid

Zona euro si FMI trebuie sa demonstreze, in urmatoarele zile, ca pot redacta un plan de salvare a Greciei, inclusiv un program de rascumparare de obligatiuni, pentru a evita ca pietele financiare sa scape de sub control, potrivit Institutului pentru Finante Internationale (IIF), citat de Reuters.

Institutul, care reprezinta in negocieri marile banci cu expuneri importante in Grecia, a facut avertismentul intr-un document adresat ministrilor de Finante europeni, din data de 10 iulie.

"Este esential ca statele din zona euro si FMI sa actioneze in urmatoarele zile pentru a evita ca evolutiile din piata financiara sa scape de sub control si sa accelereze accelerarea extinderii crizei datoriilor", se arata in document.

Investitorii si-au redus marti plasamentele in euro si actiuni pentru a treia sedinta consecutiv, din cauza temerilor tot mai mari ca criza se extinde in Italia si Spania.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 era la jumatatea tranzactiilor in scadere cu 0,8%, indicele japonez Nikkei a inchis cu pierderi pentru a treia sedinta, iar bursele de pe Wall Street au deschis cu o evolutie negativa.

Euro este in scadere cu 0,2%, la 1,4013 dolari pe unitate, dupa ce in timpul tranzactiilor a atins 1,3837 dolari pe unitate, minimul ultimelor patru luni.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

Carne de vita contaminata radioactiv in pietele din Japonia... Romania, codasa Europei: Are cei mai putini absolventi de studii superioare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x