Antena Căutare

Inteligența artificială a luat prima viață! Pilotul automat al mașinii i-a adus moartea unui american

Joshua Brown, șoferul mașinii, un bărbat de 45 de ani, și-a pierdut viața, după ce autoturismul său a intrat sub remorca unui camion, pe o stradă din Florida. Șoferul camionului, Frank Baressi, în vârstă de 62 de ani, a declarat că mașina mergea cu viteză și nu  a frânat.

Joshua Brown, șoferul mașinii, un bărbat de 45 de ani, și-a pierdut viața, după ce autoturismul său a intrat sub remorca unui camion, pe o stradă din Florida. Șoferul camionului, Frank Baressi, în vârstă de 62 de ani, a declarat că mașina mergea cu viteză și nu a frânat.

Este primul accident de acest fel, în care pilotul automat al maşinii era pornit. Se pare că vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul camionului, care a făcut o întoarcere şi s-a poziţionat perpendicular faţă de modelul Tesla.

Nici şoferul despre care Tesla spune că deţine responsabilitatea finală pentru acţiunile maşinii, nici pilotul automat n-au sesizat obstacolul din faţă, iar frânele nu au fost aplicate.

Din cauza înălţimii remorcii şi a poziţionării perpendiculare, nici maşina, nici pasagerul n-au frânat, iar impactul a fost la nivelul parbrizului.

Potrivit Tesla, pilotul automat este un sistem în fază beta de testare publică, iar clienţii sunt obligaţi să ia la cunoştinţă acest lucru înainte să-l utilizeze și să îşi păstreze mâinile pe volan, fiind pregătiţi în cazul unui pericol.

Maşina reacţionează atât de bine în anumite situaţii, încât şoferii au impresia că va face faţă oricărei situaţii.

13 persoane, bănuite că au legătură cu atentatul de la Istanbul, au fost arestate... Cât de sigură e România? Harta ţărilor europene cu risc ridicat pentru turişti. Uitaţi de Turcia şi Marea Britanie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x