Antena Căutare

Intrarea Romaniei in Schengen, conditionata de integrarea romilor?

Purtatorul de cuvant al partidului Uniunea pentru o Miscarea Populara a Frantei, Frederic Lefebvre a declarat ca Romania ar trebui sa faca eforturi mai mari pentru a-si integra romii, inainte de a lua in considerare intrarea in spatiul Schengen, titreaza Le Monde.

"Cand o tara decide ca un anumit numar de concetateni nu sunt bineveniti in propria lor tara si ii trimite inapoi explicand ca sunt cetateni apatrizi desi toata lumea stie ca au pasapoarte romanesti, ca sunt cetateni romani, atunci aceasta tara intra in ilegalitate. Imi doresc ca intrarea Romaniei in spatiul Schengen sa fie subordonata de eforturile si de vointa de a-si integra cetatenii romi", a declarat Lefebvre.

Politicianul a tinut sa atraga atentia asupra faptului ca Uniunea Europeana pune la dispozitie fonduri consistente pentru integrarea etniilor minoritare (romii, in cazul de fata), fonduri ce ar trebui folosite in primul rand de tari precum Romania si Bulgaria, care au comunitati importante de tigani.

Londra: Suspectii arestati pentru complot la adresa Papei, eliberati... Coreea de Nord isi schimba liderul: Kim Jong Il ii cedeaza carma fiului sau cel mic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x