Antena Căutare

Între 08:30 şi 10:30 accesul în magazine şi farmacii va fi rezervat exclusiv bătrânilor. Bulgaria, noi măsuri extreme împotriva Covid19

Pandemia de coronavirus aduce noi măsuri extreme. Interval orar instituit de autorități pentru accesul vârstnicilor în magazine şi farmacii, în Bulgaria. Țara vecină restricţionează și călătoriile între oraşe.

Între 08:30 şi 10:30 accesul în magazine şi farmacii va fi rezervat exclusiv bătrânilor. Bulgaria, noi măsuri extreme împotriva Covid19
Vârstnicii vor avea intervale orare exclusive pentru magazine și farmacii, în Bulgaria | Hepta

Nimeni nu va putea părăsi oraşele Bulgariei fără un motiv întemeiat, începând de sâmbătă, iar persoanele cu vârste de peste 60 de ani vor avea acces în magazine alimentare şi farmacii numai între orele 08:30 şi 10:30, măsuri luate de autorităţile de la Sofia pentru a preveni răspândirea coronavirusului, relatează agenţiile BTA, Reuters şi EFE.

Agenţii de poliţie, sprijiniţi de soldaţi, vor permite intrarea şi ieşirea din oraşele bulgare, inclusiv din capitala Sofia, numai personalului medical şi acelor persoane care prezintă un document prin care atestă motivul deplasării, semnat de angajator sau de medic, după caz, ori pentru revenirea la domiciliul permanent. Această măsură nu priveşte însă şi localităţile mai mici.

Parlamentul de la Sofia a votat vineri, după o dezbatere aprinsă, pentru mobilizarea armatei în vederea asistării autorităţilor civile în aplicarea acestor restricţii.

Citește și: Numărul cazurilor de coronavirus în România a crescut la 308. 11 pacienți se află la Terapie Intensivă, iar doi sunt în stare gravă

Între 08:30 şi 10:30 accesul în magazine şi farmacii va fi rezervat exclusiv bătrânilor

Între orele 08:30 şi 10:30 accesul în magazine alimentare şi farmacii va fi rezervat persoanelor cu vârste peste 60 de ani, celelalte persoane având acces în afara acestui interval orar.

Tot de sâmbătă, parcurile din oraşele bulgare vor fi închise, cu un acces limitat pentru perioade scurte numai în cazul celor care-şi plimbă animalele de companie.

Bulgaria are mai puține cazuri de îmbolnăviri decât România

Bulgaria a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă şi avea vineri 129 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, cu 22 mai multe faţă de joi, şi trei decese.

Comisia Europeană va direcţiona către România peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor COVID-19... „Stați în casă, doar așa ne ajutați! Suntem la capătul puterilor!” Bolnavii de coronavirus din Italia sunt consultați pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x