Antena Căutare

Irak: 14 morti intr-o serie de atacuri cu masini capcana

Mai multe masini capcana au explodat in Bagdad in aceasta dimineata provocand moartea a 14 oameni si ranirea altor 70.

Potrivit Huffington Post, atacurile continua seria violentelor de dupa retragerea armatei americane. Prima explozie a avut loc in cartierul Sadr City, intr-o zona in care se stransesera mai multi oameni care muncesc cu ziua. Opt dintre acestia au murit, iar 21 au fost raniti.

Cateva minute mai tarziu, o alta masina a explodat in acelasi cartier, in apropierea unei patiserii.

O masina parcata langa un liceu din nordul capitalei a explodat in jurul orei locale 10.30. Potrivit politiei din Bagdad, doi elevi au murit, iar 16 au fost raniti. Atacul de langa liceu a fost urmat de detonarea unei alte masini pline de explozibil, care a dus la moartea unei persoane.

Atacurile recente sunt considerate periculoase deoarece coincid cu plecarea americanilor si cu o criza politica din Irak. Sunitii se tem ca fara sprijinul americanilor, guvernul siit va incerca sa ii indeparteze pe liderii suniti, unul cate unul.

Foto: hepta.ro

VIDEO! Acoperisul unei sali de hochei recent inaugurate s-a prabusit in Slovacia... Casetele secrete ale lui J.F.Kennedy, date publicitatii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x