Antena Căutare

Irakul a început să atace: „vom trimite soldaţii americani înapoi în sicrie”. Se fac presiuni asupra lui Trump

Donald Trump a explicat că asasinarea comandantul Qasem Soleimani, considerat un erou naţional în Iran, a fost necesară întrucât acesta plănuia atacuri iminente asupra diplomaţilor şi personalului american din regiune.

Irakul a început să atace: „vom trimite soldaţii americani înapoi în sicrie”. Se fac presiuni asupra lui Trump
Irakul a început să atace: „vom trimite soldaţii americani înapoi în sicrie”

Președintele Americii însă este acum amenințat din toate părțile că ceva se va întâmpla și va fi iminent! În acest sens, miliţiile pro-iraniene din Irak au averizat că „toate opţiunile de retorsiune sunt pe masă” şi că vor „trimite soldaţii americani înapoi în sicrie”, dacă cetăţenii americani nu pun presiune pe guvernul lor pentru retragerea trupelor din ţară.

Prim-ministrul Irakului i-a spus ambasadorului SUA la Bagdad că Washingtonul trebuie să coopereze pentru a preveni „un război deschis” cu Iranul şi să-şi retragă toate forţele, iar comentariile au venit la scurt timp.

Într-un interviu acordat publicaţiei „The Independent”, facţiuni din interiorul Forţelor de Mobilizare Populară ale Irakului (PMF) au declarat că „nu au niciun fel de linie roşie care să le limiteze răzbunarea” pentru uciderea în atacul cu dronă de vineri a generalului iranian Qassem Soleimani şi a şefului PMF, Abu Mahdi al-Muhandis.

Acești au ameninţat cu atacuri împotriva obiectivelor militare şi soldaţilor americani din Irak, dar au subliniat că ar putea fi vizaţi şi civili, dacă poporul îl va realege pe Donald Trump, susţinând astfel „crimele sale”.

„Mesajul nostru către poporul american este să pună presiune pe guvernul lui Trump pentru a-şi retrage trupele din Irak, înainte să vă trimitem soldaţii înapoi în sicrie”, a spus Jawad Al Telbawi, comandant şi purtător de cuvânt pentru o facţiune din cadrul PMF.

„Toate măsurile de ripostă sunt pe masă. După crima comisă de administraţia Trump, răzbunarea noastră va fi de amploarea doctrinei noastre şi nu există linii roşii care să o limiteze”, a mai adăugat el. Numindu-l pe preşedintele american un „măscărici şi un şantajist”, el a precizat ca dacă poporul american îl va realege pe Trump în 2020, PMF şi afiliaţii său vor spori violenţele.

Michelle Obama va lansa la jumătatea lunii ianuarie, pe platforma video a Instagram, serialul „A Year of Firsts”... Când va crește, le va privi și va plânge! Fotografii sfâșietoare cu o fetiță de un an, la înmormântarea tatălui ei pompi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x