Antena Căutare

Iran: Consilierul de presa al lui Ahmadinejad, condamnat la un an de inchisoare

Ali Akbar Javanfekr, director al cotidianului guvernamental iranian si consilier de presa al presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, a fost condamnat la un an de inchisoare pentru publicarea de articole si de imagini contrare "valorilor islamice” si "moralei publice”, relateaza France Presse, care citeaza agentia Mehr.

Javanfekr, care este si director al agentiei oficiale Irna, "a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru publicarea de articole contrare valorilor islamice si la sase luni de inchisoare pentru publicarea de articole si de imagini contrare moralei publice intr-un numar special al cotidianului intitulat Khatoun", consacrat femeilor si valului islamic, potrivit agentiei Mehr. Javanfekr va face recurs la aceasta condamnare, potrivit avocatului sau.

Ultraconservatorii au lansat in ultimele luni un atac puternic contra presedintelui Ahmadinejad si a directorului sau de cabinet, Esfandiar Rahim Mashaie, acuzati de "deviationism" si de faptul ca au pus sub semnul intrebarii fundamentul Republicii Islamice.

Justitia iraniana a suspendat duminica pentru doua luni cotidianul reformator Etemad pentru publicarea de "stiri false si de insulte la adresa oficialilor guvernamentali" dupa aparitia unui interviu al lui Javanfekr in care acesta denunta ultraconservatorii si arestarea, in ultimele luni, a unor apropiati ai presedintelui iranian.

Condamnarea lui Javanfekr intervine inainte cu mai putin de patru luni inaintea alegerilor legislative, prevazute pentru martie 2012, pentru care sustinatorii presedintelui Ahmadinejad refuza sa se alieze cu conservatorii pentru a putea prezente liste unice.

Sursa: Jurnalul National

Foto: presstv.ir

VIDEO SOC! Roman jefuit de italieni... Presedintele sirian, pentru Sunday Times:”Siria nu va ceda in fata ingerintelor externe"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x