Antena Căutare

Iran: Incendiul de la complexul nuclear din Natanz a provocat daune semnificative

Un incendiu care a izbucnit joia trecută la complexul nuclear Natanz din Iran a provocat daune semnificative, a declarat duminică un purtător de cuvânt al Organizaţiei pentru Energie Atomică din această ţară, citat de agenţia de presă IRNA, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt Behrouz Kamalvandi a spus că incendiul ar putea încetini, pe termen mediu, dezvoltarea şi producţia de centrifuge avansate, iar Iranul va înlocui clădirea avariată cu una mai mare, care are echipamente mai performante.

Teheranul a anunţat joia trecută un ”accident” la complexul nuclear de la Natanz, în centrul Iranului, şi a avertizat Statele Unite şi Israelul împotriva oricărei acţiuni ostile împotriva sa.

Accidentul a fost anunţat mai întâi într-un comunicat relativ confuz, joi, al Organizaţiei pentru Energie Atomic din Iran.

Un purtător de cuvânt al acestei instituţii, Behrouz Kamalvandi, a făcut apoi unele clarificări la televiziunea de stat, însă autorităţile nu au oferit vreo explicaţie oficială cu privire la cauzele accidentului.

Sursa : news.ro

Coronavirus - 39.379 de noi cazuri în Statele Unite într-o zi... India amână pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahal, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x