Antena Căutare

Iran: Muzica rock, cu permisiunea Ministerului Culturii

Muzica rock a cucerit si Iranul. A facut-o insa in surdina, pentru ca rock-ul e pe lista neagra a ministerului Culturii de la Teheran. Pentru ca le e interzis sa sustina concerte sau sa scoata discuri, rock-erii iranieni s-au refugiat in subteran. Canta in subsoluri si in studiouri improvizate, visand la recunoasterea internationala.

Trupele de rock trebuie sa se tina departe de ochii si urechile regimului de la Teheran. Muzica lor este interzisa. Asa ca isi tin repetitiile si concertele in subsoluri, hale si depozite.

De sansa de a aparea pe piata iraniana nici nu poate fi vorba. Pentru a fi produs in Iran, un disc trebuie sa aiba permisiunea Ministerului Culturii. Sunt analizate cu grija linia melodica si fiecare vers. Totul trebuie sa fie in conformitate cu standardele morale.

Cei care canta hip hop, rock sau blues risca amenzi. Dar isi asuma riscul.

Rockerii iranieni viseaza sa cucereasca topurile internationale. Sau, macar, sa fie descoperiti de o casa de discuri din occident.

Sursa: Antena3

Foto: dailypayne.com

UPDATE! Filipine: Bilantul furtunii tropicale Washi a ajuns la 440 de morti... UPDATE! Teatru de razboi, la Cairo: 3 morti si peste 250 de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x