Antena Căutare

Iranul a trimis o maimuta in spatiu: Animalul a revenit fara probleme pe Pamant

Iranul a trimis in spatiu o maimuta, care s-a intors perfect sanatoasa pe pamant. Animalul a fost lansat in spatiu cu ajutorul unei capsule, dar realizarea iranienilor nu este vazuta cu ochi buni de Statele Unite, care considera ca aceasta reprezinta incalcarea unei rezolutii a Organizatiei Natiunilor Unite.

Luni, Iranul a lansat o capsula in care se afla o maimuta la o altitudine de 120 de kilometri. Aceasta a fost recuperata fara probleme, dupa un zbor balistic suborbital de circa 20 de minute, relateaza Mediafax.

Trimiterea animalului in spatiu a marcat cea de-a 34-a aniversare a revolutiei islamice. De asemenea, face parte din planul presedintelui Mahmoud Ahmadinejad de a trimite un om in spatiu pana in 2020.

Statele Unite considera ca realizarea iranienilor este o incalcare a unei rezolutii ONU. "Orice lansare in spatiu a unei rachete capabile de a plasa un obiect pe orbita este legata direct de dezvoltarea rachetelor balistice cu raza lunga. Rezolutia 1929 a Consiliului de Securitate al ONU interzice Iranului sa realizeze orice activitate legata de rachetele balistice capabila sa transporte arme nucleare", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA.

Foto: presstv.ir

Unul dintre simbolurile Romei, Fontana di Trevi, va fi complet restaurat ... Britanicii vor sa descurajeze afluxul de romani si bulgari, facandu-si antireclama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x