Antena Căutare

Iranul avertizeaza Marea Britanie cu "repercusiuni" dupa inchiderea ambasadei de la Teheran

Presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul iranian, Alaeddine Borujerdi, a avertizat Marea Britanie cu "repercusiuni" dupa ce autoritatile britanice au decis inchiderea ambasadei de la Teheran, informeaza AFP.

Primul ministru britanic a amenintat Iranul cu "masuri foarte dure" in urma atacului de marti asupra misiunii diplomatice britanice din capitala iraniana.

"Examinam posibilitatea luarii unor masuri foarte dure ca reactie la comportamentul total scandalos si rusinos al iranienilor", a avertizat David Cameron.

In urma retragerii diplomatilor britanici din Iran, Franta, Suedia si Olanda si-au rechemat pentru consultari ambasadorii, iar Italia analizeaza chiar posibilitatea inchiderii ambasadei de la Teheran.

In cursul zilei de marti, zeci de protestatari islamişti radicali au atacat, ocupat şi devastat ambasada Marii Britanii la Teheran, cerand inchiderea ei.

Personalul diplomatic al ambasadei a putut ajunge intr-un loc sigur din interiorul sediului si nimeni nu a fost ranit.

Acest atac, comis fara ca politia sa intervina pentru a-l impiedica, a suscitat marti un val de condamnari internationale, Consiliul de Securitate al ONU denuntand incidentul "in termenii cei mai severi", in timp ce Iranul si-a exprimat "regretul".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages / EPA

VIDEO! Copia din Indonezia a podului Golden Gate s-a prabusit: 18 morti si 40 de raniti... VIDEO! Salarii mici: Medicii slovaci au blocat sistemul sanitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x