Antena Căutare

Iranul indeamna tarile din Orientul Mijlociu sa trimita arme palestinienilor

Tarile din regiune trebuie sa trimita armament palestinienilor pentru a lupta impotriva Israelului, a declarat duminica presedintele Parlamentului iranian Ali Larijani, citat de agentia oficiala Irna, informeaza Antena 3, care citeaza AFP.

Iranul indeamna tarile din Orientul Mijlociu sa trimita arme palestinienilor
| wikipedia.org

"Actiuni politice ale anumitor tari din regiune sunt utile, insa nu suficiente. In prezent asteptam ca ei sa trimita un ajutor militar" palestinielor, a declarat Larijani.

"Statele Unite si Occidentul trimit armament regimului sionist. De ce ai lor sa nu trimita arme Palestinei?", a continuat el.

Presedintele Parlamentului iranian a mai apreciat ca anumite tari din regiune au "comis o eroare strategica provocand un conflict intern in Siria, prin trimiterea de arme" unor grupari rebele siriene.

"Asteptam de la anumite tari din regiune sa isi schimbe comportamentul si, in loc sa incurajeze un conflict intre doua grupuri musulmane in Siria, sa trimita aceste arme Palestinei, pentru a lupta impotriva regimului sionist", a insistat el, vizand implicit tari din regiunea Golfului Persic si Turcia.

Iranul, care sustine miscarile islamiste palestiniene, nu recunoaste Israelul si afirma frecvent ca acesta este sortit disparitiei ca stat. Teheranul este principalul aliat regional al Siriei si denunta in mod regulat sustinerea oferita de catre anumite state occidentale si arabe rebelilor sirieni.

sursa: Antena3.ro

foto: wikipedia.org

Israelul a deschis focul asupra Siriei, in urma unor tiruri care vizau un vehicul militar israelian... UPDATE! Conflictul dintre Israel si Hamas a intrat in cea de-a cincea zi consecutiva! Bilantul de la izbucnirea conflict...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x