Antena Căutare

Iranul s-ar putea dota cu arma nucleară în unul sau doi ani, apreciază ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian

Iranul ar putea accede la arma nucleară în unul-doi ani, în cazul care continuă să ”deşire” Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, apreciază şeful diplomaţiei franceze Jean-Yves Le Drian, relatează Reuters.

În prezent, iranienii ”nu se află în poziţia de a o avea, dar dacă ei continuă să deşire Acordul de la Viena, atunci da, într-un termen destul de apropiat, într-unul an sau doi, ei ar putea accede la arma nucleară, ceea ce nu este de avut în vedere”, a declarat el la RTL.

Iranul se află într-o criză deschisă cu Statele Unite după ce preşedintele american Donald Trump s-a retras unilateral, în mai 2018, din acord, care ridica progresiv sancţiunile impuse Republicii islamice în schimbul unei limitări a programului iranian nuclear.

Teheranul a rispostat revenind asupra unor dintre angajamentele pe care şi le-a asumat prin acordul semnat cu China, Franţa, Marea Britanie, Statele Unite, Rusia şi Germania.

Sursa : news.ro

Când și-au jurat că se vor iubi până când moartea îi va despărți, nu s-au gândit că mai aveau doar două săptămâni de tră... Soleimani complota să ”arunce în aer” Ambasada SUA la Bagdad, justifică Trump asasinarea generalului iranian...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x