Irlanda anunţă că a adus sub control, în mare parte, epidemia de coronavirus

Irlanda a adus sub control şi a redus în mod eficient primul val al epidemiei de coronavirus la nivelul populaţiei, dar nu şi în casele de bătrâni, unde răspândirea bolii rămâne un motiv de îngrijorare, a declarat, joi, directorul medical al ţării, Tony Holohan, citat de Reuters.

Evaluarea măreşte speranţele că restricţiile de rămânere la domiciliu pot fi reduse treptat începând cu data de 5 mai. Premierul interimar Leo Varadkar a declarat joi că speră să stabilească o foaie de parcurs privind modul în care restricţiile ar putea fi relaxate înainte de data de 5 mai.

Irlanda a raportat joi 724 de cazuri noi, totalul ajungând la 13.271 şi la 486 de decese, însă oficialii au declarat că rata de creştere a cazurilor noi a fost aproape de zero începând cu 3 aprilie, în timp ce rata de reproducere, respectiv numărul de persoane care sunt infectate de la o persoană testată pozitiv cu coronavoris, a scăzut la 0,7 - 1.

”Datele arată clar că există două experienţe foarte diferite de COVID-19”, a declarat Tony Holohan, referindu-se la continuarea răspândirii în azilurile de bătrâni, comparativ cu restul populaţiei.

”Pentru a proteja persoanele vulnerabile, primul obiectiv a fost eliminarea virusului la nivelul populaţie în general. Suntem din ce în ce mai încrezători că realizăm acest lucru. Toate eforturile noastre trebuie acum să se concentreze pe eliminarea COVID-19 în centrele de îngrijire a persoanelor, inclusiv în casele de bătrâni. "

Un număr de 253 dintr-un total de 486 de decese au avut loc în casele de bătrâni, alte 49 de decese fiind asociate cu alte centre de îngrijire sau facilităţi comunitare.

Sursa : news.ro

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri