Antena Căutare

Islamisti condamnati in Italia, cu legaturi in Romania

Cincisprezece islamisti tunisieni, algerieni si marocani au fost condamnati in Italia pentru terorism international, reteaua avand ramificatii cu grupuri fundamentaliste din alte tari, inclusiv din Romania.


Imed Zarkawi, unul dintre condamnati care a primit o pedeapsa de 5 ani si 11 luni de inchisoare, avea, potrivit procurorilor italieni, legaturi cu alti membri ai retelei care actionau in mai multe tari, intre care si in Romania, celelalte tari mentionate de procurori fiind Franta, Spania, Marea Britanie, Portugalia, Algeria si Siria.

Islamistii sunt acuzati de apartenenta la o organizatie cu sediul in Milano care se ocupa cu recrutarea de combatanti pentru a-i trimite in Irak si Afganistan.

Grupul aducea imigranti extracomunitari in Italia, iar din banii obtinuti finanta "comploturi teroriste in cadrul Jihadului global", potrivit anchetatorilor italieni.

Acestia nu au detaliat insa legaturile pe care le avea grupul cu Romania. Organizatia islamista desfasura activitati propagandistice si de recrutare in doua moschei din Milano.

Articolul continuă după reclamă

 

Catastrofa de la Smolensk: "Ceata artificiala" ar fi putut duce la prabusirea avionului prezidential... VIDEO! Imagini socante pe o autostrada din Taiwan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 27 septembrie 2024. Marius Elisei și Alex au pierdut 10.000 de RON Vineri, 27.09.2024, 18:58
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x