Antena Căutare

Islanda a demarat negocierile pentru aderarea la UE

Islanda a inceput luni negocierile asupra cererii sale de aderare la Uniunea Europeana. Au fost deschise primele patru capitole din totalul de 30 pentru negocieri cu UE. Din cele patru capitole, doua au fost deja inchise, conform ministrului islandez de Externe, Ossur Skarphedinsson, citat de AFP.

Oficialul a facut aceasta declaratie in fata presei, la incheierea unei reuniuni de lucru cu omologul Janos Martonyi, ministrul de Externe ungar, al carui tara detine presedintia UE, in prezent.

"Este o zi istorica pentru Islanda", a mentionat oficialul. Acesta a mai precizat ca intentioneaza sa incheie jumatate din toate capitolele in acest an si restul pana la finele primului semestru din 2012.

Unul dintre capitolele problema pentru Islanda este cel legat de pescuit. Mai exact, Islanda are un conflict cu UE pentru ca a hotarat, unilateral, sa creasca in mod considerabil cota sa de macrou.

Totodata, insula mai are probleme de rezolvat si cand vine vorba de vanatoarea de balene.

Pescuitul este una din activitatile vitale pentru Islanda si pentru cei 320.000 de locuitori.

Sursa: Antena3

OMS: 100.000 de persoane mor anual in Europa, din cauza conditiilor improprii din locuinte... VIDEO! California: Pisoi intepenit intr-o teava, salvat de pompieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x