Antena Căutare

Israel: Zid de doi kilometri lungime si 10 metri inaltime, ridicat de-a lungul frontierei cu Libanul

Autoritatile israeliene au anuntat ca, saptamana viitoare, vor incepe lucrarile la un zid, lung de doi kilometri si inalt de 10 metri, de-a lungul frontierei cu Libanul, in zona localitatii israeliene Metulla.

Conform armatei israeliene, zidul va avea rolul de a proteja blocurile construite recent la Metulla de tirurile lunetistilor din satul libanez Kfar Kila, situat la un kilometru distanta, langa actuala bariera de securitate situata de-a lungul frontierei.

De asemenea, constructia va limita ciocnirile dintre trupele israeliene si cele ale armatei libaneze, ale caror pozitii sunt adesea separate de o distanta de numai cativa metri.

Israelul si Libanul sunt, teoretic, inca in razboi, dar oficialii militari ai celor doua tari se intalnesc in mod regulat sub auspiciile FINUL (Forta Interimara a ONU in Liban).

Un zid de separatie asemanator a fost construit de Israel la granita cu teritorii palestiniene.

Foto: geosite.jankrogh.com

Presa britanica: Imigrantii romani isi ocupa locurile la cersit si furat in centrul Londrei... Silvio Berlusconi, demascat de o dansatoare marocana in scandalul petrecerilor Bunga Bunga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x