Antena Căutare

Israelienii au mai multa incredere in nemti decat in conationali

Un studiu recent care examineaza gradul de incredere dintre israelieni arata ca locuitorii statului evreu au incredere mai mare in straini decat in alti israelieni.





"Suma pe care participantul o trimitea indica nivelul de incredere pe care il avea pentru destinatar", a spus Borvoi. Ea a explicat ca intr-o situatie ideala ai trimite toata suma unei persoane in care ai incredere. "Acea persoana ar avea astfel 300 shekel, ti-ar dat tie jumatate si fiecare ar castiga 150 shekel". In cazul in care nu ai incredere in acea persoana, nu i-ai da nicio suma de bani.

Conform studiului, citat de Ynetnews, participantii au avut incredere in mod special in germani si americani, mai mult decat in israelienii din fata lor. Participantii au trimis in medie 65,11 shekel nemtilor, 63,11 shekel americanilor, iar israelienii au primit doar 49,05 shekeli.

Exista insa si o alta explicatie in afara de aceea ca israelienii sunt mai increzatori in americani si germani. "Este dorinta lor de a se prezenta ca oameni generosi, sa creeze o imagine pozitiva", a mai spus Borvoi.

Citeste si Antena3

Foto: Hepta

Politia din Paris a gasit bijuterii de 18 milioane de euro intr-o canalizare... Carnagiu in Pakistan: 34 de oameni, ucisi intr-un atentat sinucigas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x