Israelienii au mai multa incredere in nemti decat in conationali

Un studiu recent care examineaza gradul de incredere dintre israelieni arata ca locuitorii statului evreu au incredere mai mare in straini decat in alti israelieni.

"Suma pe care participantul o trimitea indica nivelul de incredere pe care il avea pentru destinatar", a spus Borvoi. Ea a explicat ca intr-o situatie ideala ai trimite toata suma unei persoane in care ai incredere. "Acea persoana ar avea astfel 300 shekel, ti-ar dat tie jumatate si fiecare ar castiga 150 shekel". In cazul in care nu ai incredere in acea persoana, nu i-ai da nicio suma de bani.

Conform studiului, citat de Ynetnews, participantii au avut incredere in mod special in germani si americani, mai mult decat in israelienii din fata lor. Participantii au trimis in medie 65,11 shekel nemtilor, 63,11 shekel americanilor, iar israelienii au primit doar 49,05 shekeli.

Exista insa si o alta explicatie in afara de aceea ca israelienii sunt mai increzatori in americani si germani. "Este dorinta lor de a se prezenta ca oameni generosi, sa creeze o imagine pozitiva", a mai spus Borvoi.

Citeste si Antena3

Foto: Hepta

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri