Antena Căutare

Israelul a atacat o poziţie militară palestiniană din Liban

O dronă israeliană a lovit, luni dimineaţă, o poziţie militară care aparţine unei facţiuni palestinene din Liban susţinută de Iran, scrie Reuters.

O dronă israeliană a lovit, luni dimineaţă, o poziţie militară care aparţine unei facţiuni palestinene din Liban susţinută de Iran, scrie Reuters.

Obiectivul militar se află în valea Bekaa, în apropiere de graniţa cu Siria.

Un oficial palestinian al facţiunii a spus că atacul reprezintă „o provocare” din partea Israelului, venit la câteva ore după ce liderul Hezbollah a avertizat că mişcarea susţinută de Iran se pregătea să răspundă unui atac cu dronă lansat de Israel, duminică, în Beirut.

În discursul susţinut duminică, liderul mişcării armate şiite Hezbollah din Liban a promis că va doborî orice dronă israeliană care ajunge în spaţiul aerian al Libanului.

Poziţia atacată luni dimineaţă aparţine Frontului popular pentru Eliberarea Palestinei. Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Un oficial militar israelian a declarat pentru Reuters: „Nu comentăm ştirile venite din străinătate”.

De cealaltă parte, Khaled Jibril, oficial al facţiunii palestiniene, a afirmat la postul de televiziune al-Mayadeen: „Această agresiune este o continuare a ceea ce s-a întâmplat în Beirut şi o tentativă de provocare care este o reacţie directă la declaraţiile lui Hassan Nasarallah (secretar general al Hezbollah, n.r.)”.

Facţiunea este prezentă militar în Siria, unde a luptat alături de Hezbollah şi de armata siriană în sprijinul preşedintelui Bashar al Assad.

Duminică după-amiază, două drone, despre care armata libaneză şi Hezzbolah au spus că aparţineau Israelului, s-au prăbuşit în suburbiile sudice ale Beirutului dominate de Hezbollah.

Sursa : news.ro

Marea Britanie promite un ajutor de 10 milioane de lire sterline pentru Amazonia... Rusia: Ofensiva siriană nu a încălcat acordurile cu Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x