Atenție, români! Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România! Până când se impune regula?

Italia extinde obligaţia de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România, până pe 7 septembrie. Decretul a fost publicat pe 8 august și presupune prelungirea carantinei pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria şi intră în Italia.

Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Pentru a evita importarea unor noi focare de coronavirus, autorităţile au hotărât să prelungească până pe data de 7 septembrie obligaţia de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.

Nou focar de coronavirus apărut la Huși! 76 de persoane infectate, într-un centru social

La intrarea în Italia, persoanele respective vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Care sunt regiunile vizate!

Una dintre acestea este Regiunea Lazio care a hotărât să testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România.

Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina.

Cele mai noi date despre situația din România! 61.768 de infecții și 2.700 de persoane decedate din cauza COVID-19

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Vineri au fost testaţi pasagerii a trei autocare cu numere româneşti dar toţi au fost negativi la anticorpii virusului SARS- CoV-2, conform stiri.tvr.ro

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri