Antena Căutare

Italia, in alerta din cauza atacurilor anarhiste

Guvernul de la Roma a decis sa ridice pragul de alerta in jurul obiectivelor sensibile din Italia, dupa ce directorul Ansaldo Nucleare, o filiala a gigantului public Finmeccanica, a fost ranit pe 7 mai in urma unui atentat la Genova, revendicat de gruparea anarhista FAI, iar pe 11 mai doua cocteiluri Molotov au vizat o agentie a Equitalia din Livorno (Toscana, centru), anchetatorii avansand tot pista anarhista.

"O circulara a fost trimisa pentru a invita (toate serviciile responsabile) sa ridice pragul de alerta in jurul obiectivelor sensibile de pe teritoriul national", a anuntat ministrul italian de Interne, adaugand ca, "joi, este prevazuta o reuniune a comitetului pentru ordine si securitate", in cursul careia va fi prezentat "un pachet de propuneri", inclusiv posibila "folosire a armatei" pentru a apara "obiectivele sensibile".

Federatia anarhista informala (FAI) a revendicat, in decembrie, un atentat cu un colet-capcana impotriva directorului agentiei de strangere a impozitelor Equitalia din Roma si a semnat numeroase actiuni similare in Italia si in strainatate de la inceputul anilor 2000.

Foto: Intactimages

VIDEO! Spectacol ecvestru, dedicat Jubileului Reginei... IMAGINI SOCANTE! Un barbat si-a dat foc in fata tribunalului unde este judecat Breivik...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x