Antena Căutare

Italia - Liderul Partidului Democrat a acceptat ca Giuseppe Conte să revină în postul de prim-ministru

Nicola Zingaretti, liderul Partidului Democrat din Italia, aflat în opoziţie, a declarat miercuri că a acceptat ca Giuseppe Conte să revină în postul de prim-ministru al unui nou Guvern, scrie Reuters.

Nicola Zingaretti, liderul Partidului Democrat din Italia, aflat în opoziţie, a declarat miercuri că a acceptat ca Giuseppe Conte să revină în postul de prim-ministru al unui nou Guvern, scrie Reuters.

Miercuri au avut loc consultări între cele două formaţiuni politice, Mişcare 5 Stele şi Partidul Democrat, dar şi o întâlnire a liderilor partidului din opoziţie.

La întâlnirea conducerii Democraţilor, care a avut loc înainte de întrevederea cu şeful statului, Zingaretti a cerut să fie mandatat de partidul său pentru a-l anunţa pe preşedintele Sergio Mattarella că vrea să formeze un Guvern cu Mişcarea 5 Stele.

„Am decis să fim de acord ca Giuseppe Conte să fie prim-ministru pentru că asta este ceea ce a vrut 5 Stele”, a spus Zingaretti.

Conducerea partidului său i-a sprijinit cererea unui nou mandat pentru a forma o nouă coaliţie.

Democraţii, prin vocea unui adjunct, susţin că în noul Guvern postul de viceprim-ministru trebuie să le revină.

Zingaretti se va întâlni cu Mattarella la ora locală 16.00.

Tot miercuri după-amiază vor avea loc consultări comune cu preşeditele Italiei.

Giuseppe Conte a demisionat săptămâna trecută din postul de prim-ministru, după ce Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreaptă Liga, a decis să renunţe la coaliţia de 14 luni cu Mişcarea 5 Stele.

Sursa : news.ro

Boris Johnson: Discursul Reginei, pe 14 octombrie, după suspendarea Parlamentului... Video - Gestul dureros făcut de un cățel pentru stăpâna lui care l-a salvat! "Mi-a sfâşiat inima!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x