Antena Căutare

Italia si-a reiterat sprijinul fata de aderarea Romaniei la Schengen

Traian Basescu a primit asigurari din partea Margheritei Boniver, presedintele Comitetului Parlamentar Schengen din Italia, ca tara sa sprijina Romania pentru finalizarea procesului de aderare la spatiul Schengen.

Seful statului a primit-o miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Margherita Boniver, pentru a discuta despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen, precum si despre situatia generala din interiorul UE, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Oficialul italian "a subliniat sprijinul constant pe care Italia il acorda Romaniei in vederea finalizarii procesului de aderare la spatiul Schengen, nu doar din perspectiva politica, ci si ca semn al aprecierii fata de eforturile facute de Romania pentru a raspunde standardelor specifice zonei Schengen", mentioneaza sursa citata.

De asemenea, presedintele Basescu a afirmat ca Romania a indeplinit toate criteriile de aderare la spatiul Schengen si a finalizat implementarea tehnica a acestora, fapt recunoscut de Consiliul Justitie si Afaceri Interne (JAI) din iunie 2011 si de rezolutia adoptata de Parlamentul European la 13 octombrie 2011.

Sefa organizatiei de femei PSD Constanta, noul consul al Romaniei la Toronto... Sondaj: Michelle ii bate la popularitate pe Barack Obama si pe contracandidatul sau Mitt Romney...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x