Antena Căutare

Un sfert din populaţia Italiei este oficial în carantină. Sute de oameni au încercat să fugă, cu orice preţ, cu ultimul tren al zilei

Cei care locuiesc în Lombardia şi în alte 14 provincii din nordul Peninsulei au nevoie de permis special ca să călătorească. Scene halucinante au fost surprinse în gara din Milano. Sute de oameni au încercat să urce cu orice preţ în ultimul tren al zilei. Cei care nu respectă carantină riscă închisoarea.

Alertaţi de anunţul premierului, au împachetat strictul necesar şi au fugit din zona vizată de carantină. Disperaţi, au făcut tot posibilul să urce în ultimul tren inter-city. Cu sau fără bilet.

Scene similare au fost surprinse în Padova. 14 provincii şi toată regiunea Lombardia au fost închise până pe 4 aprilie. Excepţie fac doar urgenţele.

Școli, instituții publice, discoteci și puburi închise până pe 4 aprilie

Lacătul rămâne pe instituţiile publice şi pe şcoli până pe 4 aprilie. Puburile şi discotecile rămân şi ele închise. Doar Bisericile şi restaurantele vor continua să funcţioneze. Însă oamenii trebuie să păstreze distanţa de un metru între ei. Măsurile sunt luate pentru siguranţa publică. Aproape şase mii de oameni au fost infectaţi la nivelul ţării.

Mai multe companii aeriene au revizuit numărul de zboruri spre şi dinspre Italia. Presa internaţională susţine că, în ciuda interdicţiei, aeronavele încă decolează şi aterizează de pe aeroportul Malpensa din Milano.

OMS, pe punctul de a declara pandemie

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este pe punctul de a declara pandemie. Cazuri de coronavirus au fost raportate în peste 100 de ţări din întreaga lume. În Spania, un român de 43 de ani este în stare critică. A fost depistat la întoarcerea din Madrid unde au fost înregistrate mai multe decese.

Situaţia este critică şi în Germania şi Franţa. Peste Ocean, chiar Donald Trump a fost expus după ce a participat la o conferinţă alături de o persoană infectată. 32 de state federale, inclusiv Washington DC, au raportat cazuri.

"Nu vă faceți speranțe! Epidemia nu se va încheia!" Propagarea coronavirusului nu se va sfârşi anul acesta, sp... Italia, cea mai afectată ţară după China, va cumpăra 22 de milioane de măşti de protecţie. 133 de decese înregistrate în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x