Antena Căutare

James May, Top Gear: "Dacia Duster, o masina ieftina si acceptabila"

"Dacia Duster este un automobil off-road fabricat in Romania cu ajutorul Renault si un pic al lui Nissan. L-am condus si cred ca este o masina buna. Totusi, nu este un vehicul foarte incitant si e destul de simplu. Interiorul este rudimentar si nu vine cu absolut nimic din standard cu exceptia acelor lucruri necesare pentru a completa interfata dintre om si masina, adica un volan si niste pedale", scrie James May, unul dintre prezentatorii faimoasei emisiuni auto Top Gear, in editorialul sau de pe Telegraph.co.uk.

May isi continua editorialul despre Dacia Duster explicand ca "spre desoebire de masinile ieftine de teren, Duster nu se simte ca un automobil al acelor tari care nu au o traditie in fabricarea masinilor, si al caror public tinta sunt oamenii care nu sunt obisnuiti cu a avea o masina".

2010/05/25//50011-jamesmay.jpg

James May considera ca Duster-ul are motorizarile potrivite si se conduce usor. Apoi prezentatorul Top Gear vorbeste despre pretul SUV-ului romanesc, care, in Marea Britanie se va situa in jurul valorii de 11.000 de lire sterline (in versiunea standard 4x2). "Nu-ti poti cumpara nici macar o Fiesta standard la banii astia", scrie May.

"Ceea ce releva cu precizie Duster este ca producatorii auto consacrati au uitat arta de a produce masini simple, fara pretentii, cu un pret scazut, insa acceptabile din punct de vedere tehinc", sustine May in editorial.

El compara Duster-ul cu o pictura a lui Van Gogh - Dormitorul din Arles, care "este un loc simplu insa se poate vedea in el tot ceea ce este necesar pentru a fi fericit si multumit, si te duce cu gandul la ceea ce conteaza cu adevarat in viata".

"Micul experiment social Dacia Duster de intoarcere la origini ar putea fi cel mai bun lucru care s-a intamplat industriei auto", conchide James May in editorialul sau.

sursa: jurnalul.ro

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull si-a incetat eruptia... Vizitatorii Google au petrecut 5 milioane de ore jucand Pac Man...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x