Căutare Live

Jane Austen, singura femeie fara sange nobil care va aparea pe lire din 2017

Literatura vs. stiinta: 1 – 0! Banca Angliei a anuntat ca Jane Austen il va inlocui pe Charles Darwin pe bancnota de 10 lire, din 2017. Astfel, ea devine singura femeie insemnata pe o lira, in afara de Regina.

“Jane Austen merita cu siguranta un loc printre personalitatile istorice care apar pe bancnotele noastre. Romanele ei sunt apreciate de intreaga lume, ea fiind recunoscuta ca una dintre cele mai mari scriitoare din literatura britanica. Bancnotele noastre vor onora si alte persoane care au contribuit enorm in diverse domenii: Adam Smith, Boulton si Watt, iar in viitor, Churchill”, a spus guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carner.

In aprilie, acesta a anuntat ca Elizabeth Fry va disparea de pe bancnota de cinci lire, urmand sa fie inlocuita de Winston Churchill. Anuntul a starnit rumoare printre britanici; ca urmare a acestei decizii, numai figuri de barbati ar fi aparut pe bancnote, cu exceptia Reginei Elizabeta a II-a.

Jane Austen este autoarea romanelor celebre "Mandrie si Prejudecata", "Ratiune si Simtire", "Mansfield Park" si "Emma".

Iadul pe sine: Cel mai devastator accident de tren din ultimul secol - India, 1995 ... Cele mai dezastruoase 20 de accidente feroviare din Europa ultimilor 50 de ani...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri