Antena Căutare

Japonia, lovită de cutremure puternice! Seism de 6,0, la o zi distanță față de cel înregistrat la sud de Fukushima

Un cutremur puternic a avut loc sâmbătă în largul Japoniei, după ce a fost zguduită de un seism şi vineri, însă nu s-au raportat imediat victime sau pagube.

Un cutremur puternic a avut loc sâmbătă în largul Japoniei, după ce a fost zguduită de un seism şi vineri, însă nu s-au raportat imediat victime sau pagube.

Un cutremur de suprafaţă, cu magnitudinea 6,0, a avut loc în largul coastei de nord, la 167 de kilometri de oraşul Miyako, a anunţat Institutul american de geofizică USGS.

Seismul, înregistrat la zece kilometri agâncime, nu a declanşat o alertă de tsunami, a anunţat Agenţia japoneză de Meteorologie. Acest cutremur are loc la doar o zi după ce un seism cu magnitudinea de 5,3 a fost înregistrat în largul coastelor prefecturii Ibaraki (nord-est), situată imediat la sud de Fukushima, scrie news.ro.

La centrala nucleară Fukushima Daiichi, avariată în urma unui tsunami uriaş declanşat de un cutremur în 2011, nu s-au înregistrat fluctuaţii ale nivelului radiaţiilor în urma seismului de vineri, potrivit unor oficiali.

Japonia se află la joncţiunea a patru plăci tectonice şi se confruntă cu seisme relativ puternice în fiecare an, care nu produc însă pagube importante din cauza aplicării unor norme de securitate în construcţii.

Un cutremur cu magnitudinea 9,0 a avut loc în martie 2011 în mare şi a provocat un tsunami uriaş care a devastat coasta de nord-est, s-a soldat cu peste 18.000 de morţi şi dispăruţi şi a provocat topirea barelor de combustibil în reactoare de la centrala de la Fukushima.

Două cutremure puternice au avut loc în aprilie în prefectura Kumamoto (sud), urmate de peste 1.700 de replici, soldate cu 50 de morţi şi care au provocat pagube importante.

Jucăriile "Winnie-the-Pooh şi prietenii săi"", recondiţionate după 95 de ani şi expuse la New York Public... UPDATE: Bilanțul a crescut la 50 de morți / Atac sângeros în Turcia! Cel puţin 30 de morţi şi 100 de răniţi, în urma une...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x