Antena Căutare

Japonia, luata pe sus de taifunul Jelawat: sute de oameni au fost raniti

Puternicul taifun Jelawat, cu rafale de vant de peste 230 km/h, a lovit capitala Japoniei, Tokyo, si orasele vecine, dupa ce facuse, deja, o victima pe insula Okinawa din sudul arhipelagului nipon.Peste 160 de persoane au fost usor ranite pe aceeasi insula, unde vantul deosebit de puternic adus de taifun a provocat si importante pagube materiale.

Taifunul Jelawat s-a abatut, mai intai, asupra insulei Okinawa, cu ploi torentiale, vant si valuri de cativa metri. Un pescar care a iesit pe mare in ciuda avertizarilor a disparut fara urma si zeci de oameni au fost raniti. Iar vantul cu viteze de peste 230 kilometri pe ora a mutat din loc chiar si masinile parcate, sub privirile uimite ale soldatilor americani stationati pe insula.

Aproape 180.000 de familii au ramas fara curent electric. A fost doar inceputul, pentru ca taifunul s-a indreptat apoi spre cea mai dens populata regiune a Japoniei.

Printre raniti se numara un turist australian, surprins de un urias copac doborat de vant, la Osaka. Furtuna i-a lovit din plin pe locuitorii din Tokyo, care, in ciuda avertismentelor meteorologice, nu se asteptau la o futruna atat de violenta.

Dar japonezii, obisnuiti cu taifunele, s-au straduit sa reziste si acestei incercari, chiar cu zambetul pe buze.

Mai putin bucurosi au fost cei ce-si planuisera calatorii, deoarece intreaga retea de transport a fost cuprins de haos. Peste 600 de curse aeriene au fost anulate la Tokyo si in alte mari aeroporturi japoneze.

Circulatia trenurilor de mare viteza a fost, si ea, suspendata iar pe celelalte linii feroviare, ca si pe autogari, s-au inregistrat mari intarzieri. In multe regiuni pericolul a trecut, dar autoritatile avertizeaza ca mai sunt inca posibile inundatii si alunecari de teren.

Foto: scmp.com

Remaniere in plin conflict Japonia-China: Guvernul nipon a demisionat ... Rromii, OUT din Franta - Sute de oameni au protestat la Lille...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x