Antena Căutare

Incredbil! Locul în care primești O CASĂ dacă te muți cu familia. Totul este gratis!

Probabil că ai mai auzit astfel de promisiuni semi-fantastice, însă chiar există o țară unde poți primi o casă gratis, dacă vrei să te muți acolo.

Probabil că ai mai auzit astfel de promisiuni semi-fantastice, însă chiar există o țară unde poți primi o casă gratis, dacă vrei să te muți acolo.

Populația îmbătrânită, alături de preferințele oamenilor pentru ceva nou, au dus la apariția unui număr mare de locuințe abandonate, pe care le poți obține gratis, sau la prețuri de nimic.

Sunt cam 8 milioane de case abandonate, sau akiya, în suburbiile japoneze. Dacă ai viză pentru a locui în Japonia, unele dintre aceste case pot fi ale tale pentru aproape nimic, iar guvernul îți poate da chiar bani ca să renovezi o astfel de locuință.

Unul dintre motivele pentru care guvernul dă case gratis este populația îmbătrânită. Aceasta a scăzut cu 0,2% doar în 2017, în timp ce China și SUA au crescut cu 0,6%, respectiv 0,7% în aceeași perioadă de timp. În Japonia, sunt cam cu 1,3 milioane mai puțini oameni acum decât în 2010.

Sunt și alți factori la mijloc. Casele japoneze sunt, de obicei, demolate după 20-30 de ani, altfel ajung să nu mai valoreze nimic. Sunt o mulțime de motive și pentru asta, unele case sunt asociate cu morți care s-au petrecut în interior. Altele se leagă de faptul că aceste locuințe au fost construite în boom-ul de după al Doilea Război Mondial, din materiale care sunt depășite.

Și totuși, ce ai de făcut dacă vrei o astfel de casă? În primul rând și cel mai important, trebuie să te muți în Japonia, deoarece singurul criteriu îl reprezintă obținerea unei vize permanente de ședere. Ca să ajungi în punctul ăsta, cel mai simplu e să ai o ofertă de job în țară. S-ar putea să ai un șoc cultural când ajungi acolo, dar măcar primești o casă gratis.

Meghan Markle a încurcat-o! Tatăl ei a făcut cea mai șocantă dezvăluire despre ea! Ce le-a oferit invitaților la prima e... Schimbări dure în noul Cod Rutier din Italia. Mii de români plecați la muncă în Italia vor rămâne fără mașini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x