Antena Căutare

Jerzy Buzek: "Europa nu este sigura de livrarile de gaze rusesti"

Seful Parlamentului European, Jerzy Buzek, spune ca livrarile de gaze naturale rusesti spre Lituania si Germania au scazut ca volum, afectand activitatea economica. Declaratia oficialialului european este contrazisa de Ministrul Energiei din Rusia, Serghei Smatko

"Nu avem siguranta livrarilor de gaze rusesti, avem informatii care spun ca volumul de gaz rusesc livrat spre Europa este mai mic decat se astepta. Au suferit Germania si Lituania", a spus Buzek la intalnirea cu Smatko.

"Nu dispun de informatia despre reducerile fluxului de gaze in ultimile doua zile. Polonia nu a confirmat ca presiunea din conducta de gaze Yamal - Europa a scazut" , l-a contrazis Smatko.

Intre timp, dupa cum a spus Buzek, Parlamentul European este gata sa trimita observatori pentru monitorizarea livrarilor de gaze prin Belarus. "Daca este nevoie vom trimite observatori, ei sunt pregatiti. Pentru noi este important sa ne garantati fiabilitatea livrarilor", a incheiat seful Parlamentului European disputa verbala cu ministrul rus.

Sursa: jurnalul.ro

Raport ONU: Mancarea se va scumpi cu 40% in urmatorii 10 ani... Italia: Localnicii i-au dat foc unui roman acuzat de furt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x