Antena Căutare

Un joc video care simulează un atac armat într-o școală stârnește furie în SUA

Americani care au fost îndoliați în urma atacului armat din liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland au demarat o campanie împotriva lansării unui joc video ce simulează un astfel de incident ce are loc într-o unitate de învăţământ.

Americani care au fost îndoliați în urma atacului armat din liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland au demarat o campanie împotriva lansării unui joc video ce simulează un astfel de incident ce are loc într-o unitate de învăţământ.

Jocul video „Active Shooter" urmează să fie lansat pe 6 iunie, potrivit paginii sale de prezentare de pe platforma video Steam, deţinută de compania Valve Corporation. Produsul, ce va fi comercializat cu preţuri cuprinse între 5 şi 10 dolari, propune jucătorilor să aleagă fie rolul atacatorului, fie cel al unui poliţist dintr-o echipă de intervenţie.

„De când fiica mea a fost ucisă în urma unui atac armat într-o şcoală, am văzut şi am auzit multe orori în ultimele luni. Acest joc este unul dintre cele mai oribile lucruri", a reacţionat Fred Guttenberg, tatăl unei adolescente care s-a numărat printre victimele atacului comis cu arme de foc în luna februarie în Parkland (Florida).

Ryan Petty, un alt tată îndoliat în urma tragediei din Parkland, consideră „dezgustător" faptul că un creator de jocuri video încearcă să obţină profit de pe urma unei „reprezentări hidoase a tragediilor care afectează şcolile noastre din întreaga ţară".

Bill Nelson, senator de Florida, consideră „impardonabilă" existenţa unui astfel de joc video, la mai puţin de patru luni după ce un tânăr de 19 ani a ucis 17 persoane în liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, un oraş aflat în Florida, un stat american în care mulţi rezidenţi deţin arme de foc.

În Statele Unite ale Americii a mai avut loc un atac armat care a făcut victime într-un liceu, de această dată în statul Texas. Un elev în vârstă de 17 ani, care avea asupra lui arme de foc ce aparţineau tatălui său, a ucis 10 persoane pe 18 mai.

Marţi după-amiază, peste 100.000 de persoane au semnat o petiţie pe site-ul change.org, prin care au cerut companiei Valve Corporation să renunţe la jocul video „Active Shooter".

Emma Gonzalez, David Hogg şi Jaclyn Corin, trei tineri care au reuşit să supravieţuiască atacului armat din Parkland, şi-au alăturat vocile acestui apel public. Cei trei tineri au devenit militanţi şi reprezentanţi ai unei mişcări naţionale care doreşte înăsprirea legislaţiei referitoare la regimul armelor de foc în SUA.

Imaginile au devenit virale pe internet! Staţii de metrou inundate și apă șiroaie pe scări, în Paris... Caz șocant! Un bărbat a căzut dintr-un avion, pe aeroport, și a murit. Personalul de la bord a vrut să-l scoată din aero...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x