Antena Căutare

Joe Biden își cere scuze în urma unor declaraţii controversate cu privire la legături din trecut cu segregaţionişti

În urma izbucnirii polemicii, Joe Biden, favorit potrivit unor sondaje în cursa la învestitura Partidului Democrat, refuza să prezinte scuze. Însă el a făcut-o sâmbătă, într-un discurs pe care l-a susţinut în South Carolina.

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, a prezentat scuze în weekend, după ce a făcut declaraţii controversate cu privire la legături din trecut cu segregaţioişti, relatează AFP.

În urma izbucnirii polemicii, Biden, favorit potrivit unor sondaje în cursa la învestitura Partidului Democrat, refuza să prezinte scuze. Însă el a făcut-o sâmbătă, într-un discurs pe care l-a susţinut în South Carolina.

Biden a fost aspru criticat după ce a declarat în iunie că a avut, în trecut, relaţii de ”amabilitate” cu doi senatori democraţi care-şi asumau segregaţionismul în sudul Statelor Unite.

Împreună cu aceşti senatori, în prezent defuncţi - James Eastland şi Herman Talmadge -, ”a existat cel puţin o anumită amabilitate”, a spus Biden. ”Nu eram de acord asupra a mare lucru”,însă ”am făcut lucruri”.

Fostul vicepreşedinte a fost atacat dur din cauza a cestor declaraţii, într-una dintre dezbaterile demcrate în vederea învestirii, la 27 iunie, mai ales de către senatoarea Kamala Harris, care aspiră să devină prima preşedintă de culoare a Statelor Unite.

Întrebat ulterior de presă cu privire la prezentarea unor eventuale scuze, Biden s-a arătat sfidător. ”Să mă scuz de ce?”, a spus el.

Însă, sâmbătă. el s-a răzgândit.

”Oare mă înşelam acum câteva săptămâni lăsând într-un fel impresia că lăudam oameni cărora m-am opus de multe ori cu succes? Ei, bine, da, mă înşelam şi o regret. Şi îmi pare rău pentru orice suferinţă sau neînţelegere pe care (cuvintele mele) le-au putut cauza cuiva”, a declarat Biden în discursul său.

Joe Biden: "If any comments I made were taken in a way that people took offense from them, then I am truly sorry for that... That's why I chose here in South Carolina, and chose an audience that would in fact be the most likely to have been offended."

— The Hill (@thehill)

”Oare trebuie ca acest pas greşit să-mi definească 50 de ani de acţiune în lupta pentru drepturile civice, pentru justiţie rasială în această ţară? Sper că nu”, a adăugat candidatul.

În pofida faptuluii că este creditat în continuare în fruntea candidaţilor democraţi, avansul lui Biden a scăzut în urma atacurilor lui Kamala Harris înprobleme rasiale.

Sondajele au arătat imediat după această dezbatere o scădere puternică a lui Biden şi o creştre puternică a lui Harris.

Fostul vicepreşedinte a declarat vineri, într-un interviu acordat CNN, că a fost surprins de virulenţa atacurilor lui Kamala Harris, dar că nu este îngrijorat, pentru că, apreciază el, ”americaniise ştiu că mă cunosc”.

Sursa : news.ro

Cutremur de magnitudinea 5,6 sud-vestul Iranului... Iranul anunţă că a depăşit pragul îmbogăţirii uraniului la nivelul de 3,67%, prevăzut de Acordul de la Viena din 2015 în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x