Căutare Live

Johnson îi îndeamnă în mesajul său de Crăciun pe britanici ”să nu se certe prea mult”

Premierul britanic Boris Johnson, care pozează după victoria sa în alegerile legislative anticipate în unificator al unei ţări fracturate de trei ani şi jumătate de criza Brexitului, îi îndeamnă pe britanici ”să nu se certe prea mult” în mesajul său de Crăciun, relatează AFP.

Într-o înregistrare video în care nu pronunţă nici măcar o dată cuvântul ”Brexit” şi nu evocă în mod explicit ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) la 31 ianuarie, Boris Johnson elogiază ”această perioadă deosebită a anului”, în care ”orice s-ar fi întâmplat înainte, avem ocazia să sărbătorim tot ceea ce este bun în lume şi să petrecem timp cu familia şi prietenii”.

În faţa unui mare brad de Crăciun iluminat, liderul conservator îndemnă ţara să se gândească la anul care a trecut şi să sărbătorească ”lucrurile bune care se întâmplă”.

”Încercaţi să nu vă certaţi prea tare cu socrii sau oricie altcineva”, îndeamnă el.

Premierul îndeamnă, de asemenea, ”să ne amintim creştinii care suferă persecuţii în întreaga lume”.

”Pentru ei, Crăciunul este în privat, în secret, poate chiar într-o celulă de închisoare”, adaugă el în acest mesaj difuzat luni seara de serviciile sale.

”În calitate de premier, acesta este un lucru pe care eu vreau să-l schimb”, adaugă el.

El adresează un ”imens mulţumesc” personalului serviciului de sănătate NHS, drag britanicilor, dar slăbit de austeritate, care s-a aflat în centrul campaniei electorale.

Johnson a fost acuzat de opoziţia laburistă că vrea să-l ”vândă” Statelor Unite ale lui Donald Trump.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Summit tripartit China, Coreea de Sud, Japonia la Chengdu...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri